Widgets

Jom Beli Nset Baru !!! Yeaahhhh !!!

 
idaman gue
tp bile survey semalam
salesgirl tu ckap de 2 jenis lak model nie
android n windows
aiyyoooo


da try test taip msj gne nset ni cm susah je plak
ohhhh
sungguh ku dilanda dilema !
hahahhahaa

Papepom
Jom bace info kat bawah nie dulu !
sharing is caring !!!
mwahahhahaa
 Semak Kualiti Handphone ANDA

Adakah handphone anda sebelum ini selalu rosak? Ataupun sejak beli drpd 5 tahun lalu masih lagi berfungsi dgn baik??

Sekarang, mari kita semak kualiti handphone masing2 agar sesuatu tindakan dpt diambil dgn segera...

Langkah 1
Sila taip *#06# pd kekunci handphone anda utk melihat Serial Number.

Langkah 2
Sila semak nombor apakah yg berada pada Serial Number yg bilangan ke tujuh dan lapan (XXXXXX??XXXXXX. ...)

Langkah 3
Berdasarkan perincian di bawah, sila semak dgn nombor yg ke tujuh dan ke lapan pd Serial Number handphone anda td.

Perincian 1
Jika nombor ke tujuh dan ke lapan adalah 02 atau 20, ini bermaksud handphone anda telah dipasang di Emirates & kualiti sgt teruk .

Perincian 2
Jika nombor ke tujuh dan ke lapan adalah 08 atau 80, ini bermaksud handphone anda telah dipasang di Germany & kualiti biasa .

Perincian 3
Jika nombor ke tujuh dan ke lapan adalah 01 atau 10, ini bermaksud handphone anda telah dipasang di Finland & kualiti agak baik .

Perincian 4
Jika nombor ke tujuh dan ke lapan adalah 00, ini bermaksud handphone anda telah dipasang di negara pengeluar handphone tersebut & kualiti sangat baik .

Perincian 5
Jika nombor ke tujuh dan ke lapan adalah 13, ini bermaksud handphone anda telah dipasang di Azerbaijan & kualiti paling teruk .


SUMBER

Nak try lagi tak ? Try la compare IMEI number yang ditaip dengan yang ditulis/cetak pada sticker kat tempat duduk bateri ... tengok sama ke tak ? Jika tak sama sah 're-con' ..


* x sabar ase nak beli nset baru *
* sape ade nk tolak nset murah2....sila la bg tau yep ! *
Komen Facebook
7 Berikan komen anda

7 0 komen dari rakan facebook dan rakan blogger

nak xperia x2 ugop..hehe :p

ssoh gane gop taip msg ea..
touch screen op? hehe :)

Reply

bak cni duet tuh...nk tulun beli kn....hahaha~

ssoh daa maen touch screen ea...kite org kg je ekpom...

x bese ar hop canggih2 nim awop ea...kikikikiki :P :P :P

Reply

asal aq punya terok siakkk 02....
nyesal...

Reply

xper haziq...jd kn pengajaran ok...hehehe

Reply

napa ak 03...maksud dia apa

Reply

Post a Comment

abam ming. Powered by Blogger.