Widgets

Amir Tak Sangka Disingkir

 Amir gagal memberikan persembahan lawak yang berkualiti. 

Peserta Amir atau nama sebenarnya Mohammad Amirullah Azmi, 23 tidak


menyangka bahawa dirinya disingkir, selepas diumumkan tersingkir oleh juri tetap Ahmad Idham pada minggu ketujuh program tersebut, Jumaat.

Amir yang sering dianggap gagal mempersembahkan lawak yang berkualiti bagaimanapun, menerima keputusan itu dengan hati yang terbuka.

"Walaupun persembahan saya dianggap tidak lawak, saya percaya orang masih terhibur dengan persembahan saya.

"Lagipun saya rasa, penonton suka dengan persembahan saya. Apa-apa pun, saya akur dengan keputusan ini," katanya yang ditemui selesai pertandingan tersebut di Studio Finas, Ulu Kelang.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Barisan peserta yang berjaya meneruskan pertandingan Maharaja Lawak pada minggu hadapan.

Selepas penyingkiran tersebut, pengacaranya, AC Mizal, membuat pengumuman bahawa semua peserta Maharaja Lawak yang tersingkir sebelum ini berpeluang untuk kembali ke program itu semula menerusi Undian Masuk di laman Facebook rasmi Maharaja Lawak iaitu www.facebook.com/MaharajaLawak .

Kata Amir, undian masuk tersebut sudah pun dijangka akan berlaku dan berharap mendapat peluang kedua untuk membuat persembahannya jika dirinya diundi.

Format Undian Masuk itu sekaligus memberi peluang kepada kumpulan Wai, R2, XN3, Alex, Jihan termasuklah Amir beraksi pada minggu hadapan.

    
Pada malam pertandingan tersebut, kumpulan Jambu telah mendapat markah tertinggi sebanyak 60 peratus (%), kumpulan Jozan (58%), kumpulan Sepah (54%), Nabil (52%), kumpulan Balas (42%) dan Man mendapat markah 40%.

Persembahan pada malam itu bertemakan silent comedy dan antara peserta yang mendapat pujian daripada pihak juri ialah kumpulan Balas, Jambu, Jozan dan Sepah.

Bagaimanapun, persembahan Nabil yang dinanti-nantikan itu gagal memikat hati penonton.
Program Maharaja lawak disiarkan secara langsung menerusi saluran Astro Warna pada setiap Jumaat.
Komen Facebook
2 Berikan komen anda

2 0 komen dari rakan facebook dan rakan blogger

ape la si amir nih . dah tak lawak masih lagi nak cakap orang masih terhibur dengan persembahan dia . bahan gelak ade la .

Reply

Post a Comment

abam ming. Powered by Blogger.