Widgets

Perhatian Kepada Bakal Pengantin ! Tips Rumah Tangga Bahagia


Perhatian Kepada Bakal Pengantin!


Ketahui Bagaimana Menjadi Pasangan Suami Isteri Yang Hidup Bahagia Hingga Ke Akhir Hayat!

Assalammualaikum w.b.t..

Seringkali, pasangan yang ingin berkahwin, hanya memikirkan tentang majis perkahwinan mereka sahaja.

Baju apa yang mahu dipakai? Apakah tema majlis perkahwinan mereka? Berapa kad jemputan yang akan diedarkan? Pelamin bentuk bagaimana yang mahu dipasangkan? Dan pelbagai lagi perkara berkaitan majlis perkahwinan yang akan diadakan menjadi isu utama di dalam fikiran mereka. Seolah-olah, majlis perkahwinan yang akan diadakan kelak, adalah kemuncak dan penghujung bagi kisah cinta mereka. Sedangkan, majils tersebut, adalah merupakan satu titik permulaan kepada satu lagi perjalanan kehidupan yang lebih mencabar.... iaitu, Alam Rumahtangga!

Alam dimana, si lelaki akan bergelar "suami" dan si gadis pula akan bergelar "isteri"....

Gelaran "suami" atau "isteri", membawa maksud dan tanggungjawab yang lebih besar. Apatah lagi apabila pasangan tersebut dikurniakan cahayamata, satu lagi gelaran dan tanggungjawab besar akan dipikul, iaitu sebagai "ibu" dan "bapa"...

Jadi, mahu atau tidak.. anda perlu bersedia! Bersedia memikul tanggungjawab-tanggungjawab tersebut kelak... kegagalan memikul tanggungjawab sebagai seorang suami / isteri.. menyebabkan pelbagai masalah di dalam rumahtangga muncul... berikut adalah antara beberapa keluhan SEBENAR pasangan suami isteri mengenai situasi rumahtangga mereka....
Bab duit ringgit saya tak nafikan suami memang bertanggungjawab. Saya dapat banglo besar, kereta besar, belanja mewah. Tetapi jiwa saya kering. Suami sayang anak, tetapi masih membiarkan saya melihat "gigitan cinta" perempuan lain di badannya

Selepas 15 tahun berkahwin, rasa-rasanya gelaran saya sudah berubah. Dahulu 'isteri' sekarang 'pengurus anak-anak'. Hubungan dengan suami amat dingin. Kami hanya bercakap pekara penting sahaja. Hubungan seks hanya 2-3 bulan sekali. Itupun saya yang 'terhegeh-hegeh' . Saya pelik benar kerana dia bukan kaki perempuan dan memang confirm tiada isteri lain...
Setiap kali saya mahu keluar rumah, dia akan marah-marah dan kata saya nak pergi berdating dengan betina lain.

Suami mahu anak ramai dan tidak benarkan saya makan pil. Tetapi, belum pernah sekali pun dia mahu bangun malam buat susu anak/tukar lampin. Kalau alasan penat di pejabat, saya pun bekerja juga.
Selepas 3 bulan nikah baru saya berpeluang ikut suami yang bertugas di Sabah. Saya hairan tengok rumahnya nampak kemas dan berhias cantik.Apabila saya gelidah satu almari di bilik tetamu, penuh baju perempuan.Puas ditanya baru dia mengaku selama ini dia duduk serumah dengan kekasihnya. Saya lari balik Semenanjung. Dia tidak pujuk. Lepas pantang saya terima surat cerai. Dia tidak pernah tahu macam mana rupa anaknya

Beli cincin pertunangan duit saya, belanja hantaran pun duit saya. Sekarang duit ansuran rumah, kereta, susu anak, belanja dapur semua di bahu saya. Dia cuma beri "benih" sahaja.
Sudah lebih 2 tahun saya tidak melakukan hubungan intim bersama isteri saya. Saya sudah tidak tahu lagi apa yang harus saya lakukan untuk mengembalikan semula kemesraan hidup kami semula.
Saya dipukul suami ketika mengandung anak kedua dahulu kerana saya tidak mahu beri dia duit yang saya kumpul untuk belanja bersalin. Dia penganggur dan gila main muzik sahaja. Duit tu dia nak beli gitar

Itulah antara beberapa keluhan mereka yang sudah bergelar suami/isteri. Alam rumahtangga yang pada mulanya disangkakan penuh dengan keindahan, bertukar menjadi hambar dan penuh dengan perasaan marah, dendam, geram dan menyakitkan hati.

Sehingga pada satu tahap, apabila perasaan dendam dan amarah ini tidak dapat dibendung lagi, maka berlakulah kes-kes penceraian yang acapkali kita dengar.
Perkara ini berlaku kerana si isteri mahupun si suami, tidak faham dengan tanggungjawab yang perlu mereka galas. Mereka hanya main agak-agak ataupun hanya sekadar mengikut hawa nafsu serta kemahuan mereka sahaja...Wahai sahabatku.....

Usah biarkan rumahtangga yang dibina kelak , menjadi sebuah institusi yang porak-peranda. Perkara ini tidak mungkin akan berlaku jika si suami dan juga isteri, faham mengenai tanggungjawab serta peranan mereka.

Sedarilah wahai bakal suami :
Sabda Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Takutlah kepada Allah, di dalam memimpin isteri-isterimu, kerana sesungguhnya mereka adalah amanah yang ada disampingmu, barangsiapa tidak memerintahkan agar isterinya mengerjakan solat, dan mengerjakan agama kepada-Nya, maka ia telah berkianat kepada Allah dan Rasul-Nya"

Sedarilah juga wahai bakal isteri :
Rasulullah SAW bersabda : “Wanita, apabila ia solat lima waktu, puasa sebulan Ramadhan, memelihara kehormatannya serta taat pada suaminya,maka masuklah ia dari mana saja pintu syurga yang ia kehendaki.” (Riwayat Ahmad, Ibnu Hibban, Thabrani dan Anas bin Malik)

Maka, sedarilah wahai bakal suami soleh dan isteri solehah :
"Wanita-wanita yang keji diperuntukkan untuk lelaki yang keji. Dan lelaki yang keji diperuntukkan untuk wanita yang keji pula, dan wanita yang baik diperuntukkan bagi lelaki yang baik, dan lelaki yang baik diperuntukkan bagi waita yang baik pula." (An Nur: 26)Firman Allah S.W.T maksudnya: “Allah memberikan hikmah (ilmu pengetahuan) kepada sesiapa yang dikehendakiNya dan orang-orang yang diberikan ilmu pengetahuan, bererti ia telah diberikan kebaikan yang banyak”. (Al-Baqarah:269)

Ya sahabatku..!

Untuk membina rumahtangga yang bahagia.. kita perlukan ilmu. Alam rumahtangga sebenarnya adalah alam yang penuh dengan cabaran dan dugaan. Hanya dengan ilmu, segala cabaran dan dugaan itu akan dapat ditangani dengan baik dan bijaksana.

Bayangkan, dua individu yang berbeza jantina, juga dengan sifat dan sikap yang berbeza, serta latarbelakang kehidupan yang berbeza, kini tinggal serumah untuk menjalani kehidupan yang baru.. pastinya, akan ada perselisihan dan salah faham yang akan berlaku.. Tetapi, jika kedua-dua pihak mempunyai ilmu serta sikap yang baik, pasti segala perselisihan dapat di selesaikan.

Oleh itu, izinkan saya, memperkenalkan sebuah ebook panduan, yang akan memberikan anda ilmu, bagaimana untuk mendirikan rumahtangga yang harmoni dan bahagia. Ianya adalah sebuah ebook yang bertajuk "40 Tips & Panduan Membina Rumahtangga Yang Bahagia"... ditulis khas untuk anda yang akan akan bergelar pengantin.
Ebook ini mengandungi 40 Tips & Nasihat yang merangkumi "7 Aspek Pembangunan Rumahtangga Bahagia". Berikut adalah 7 aspek tersebut :-
1. Rumahtangga Sakinah

Proses membina rumahtangga yang bahagia adalah bermula sebelum majlis perniakahan lagi. Ketahui tips membina rumahtangga sakinah menerusi bab ini.
2. Iman Dalam Rumahtangga

Bagaimanakah untuk menerapkan nilai-nilai keimanan di dalam rumahtangga? Bab ini memberikan nasihat serta tips berkenaan amalan-amalan yang boleh dilakukan untuk menerapkan nilai-nilai keimanan di dalam rumahtangga.
3. Ilmu Dalam Rumahtangga

Islam sentiasa menyuruh umatnya menuntut ilmu. Untuk beroleh kebhagian hidup di dunia, mestilah dengan ilmu, untuk beroleh kebahagian hidup di akhirat, juga dengan ilmu. Di dalam bahagian ini, ada dikongsikan beberapa tips untuk menyuburkan tabiat menuntut ilmu di dalam rumahtangga.
4. Sosial Dalam Rumahtangga

Aspek sosial adalah aspek yang paling penting di dalam membina rumahtangga yang bahagia. Bagaimana si suami dan isteri perlu menjaga hal-hal sosial rumahtangga, seperti isu berkaitan anak-anak, isu berkaitan menerima tetamu dan sebagainya.
5. Akhlak Dalam Rumahtangga

Akhlak yang baik di kalangan setiap ahli keluarga amat memainkan peranan yang penting di dalam membentuk sebuah keluarga bahagia dan harmoni. Tanpa akhlak yang baik, kucar-kacirlah sesebuah keluarga. Ketahui bagaimana membentuk akhlak rumahtangga menerusi bahagian ini.
6. Kemungkaran Dalam Rumahtangga

Ada 11 nasihat untuk mencegah kemungkaran yang seringkali berlaku di dalam rumahtangga. Cegah kemungkaran-kemungkaran ini dari berlaku di dalam rumahtangga anda.
7. Penjagaan Rumahtangga

Rumah adalah tempat permulaan bagi sesebuah keluarga yang bahagia. Ciri-ciri rumah yang ingin didiami juga perlu dititikberatkan di dalammembentuk keluarga yang harmoni. Kesilapan memilih lokasi rumah dan persekitaran, mampu mencacatkan institusi rumahtangga yang ingin dibina.Memandangkan kami ingin berkongsi ilmu dengan anda dan mahukan anda bebas dari konflik diri mengenai alam rumahtangga, kami akan meletakkan harga yang sesuai dengan nilainya. Kos yang kami tentukan sangat berbaloi dan mampu dimiliki oleh anda. Setelah mengambil kira semua faktor- faktor berkaitan, kami mengambil keputusan ebook ini mampu anda miliki dengan harga...


RM47
RM37
RM27 Sahaja
(Harga Promosi Sempena Pelancaran)

Ya, hanya RM27 sahaja bagi pelaburan seumur hidup anda. Ianya bersamaan RM1 bagi setiap tips/nasihat yang terkandung di dalam ebok ini. Jika anda merasakan nilai ini masih tinggi, cuba fikirkan kebahagian yang bakal anda bersama pasangan anda bina sepanjang hayat kelak. Dengan nilai serendah ini, INSYAALLAH ilmu di dalam ebook ini akan membantu anda ke arah menempuh alam rumah tangga yang bahagia dan diredhai oleh Ilahi. Nilai kebahagian itu sudah tentunya lebih tinggi daripada apa yang anda laburkan sekarang ini.

Kami mendoakan agar cita-cita anda untuk memperoleh keluarga yang bahagia akan dimakbulkan oleh ALLAH s.w.tOps! Nanti dulu, jika anda mendapatkan ebook "40 Tips/Panduan Rumahtangga Bahagia" ini, anda juga akan mendapat 3 buah ebook bonus yang hebat dari kami. Ianya akan diberikan kepada anda secara PERCUMA!


BONUS #1

Koleksi Petua Dan Panduan Rumahtangga!.

Ebook setebal 28 mukasurat ini, sarat dengan koleksi petua-petua untuk si suami dan isteri dalam membina sebuah keluarga yang bahagia. Petua di dalam menghadapi situasi pertengkaran juga terdapat di dalam ebook ini.


BONUS #2

Koleksi DOA Kebahagian Rumahtangga!

Di dalam ebook ini, terdapat 27 Doa yang boleh anda amalkan untuk memohon perlindungan dan rahmat Allah untuk rumahtangga anda.


BONUS #3

Koleksi Nama-Nama Indah Cahayamata

Terdapat beribu nama yang indah dan baik di dalam ebook ini yang disusun mengikut abjad. Pasti anda akan menjumpau satu nama yang sesuai untuk cahayamata anda kelak.Usah berlengah lagi, dapatkan ebook ini sekarang! Hanya RM27 sahaja untuk anda melengkapkan diri dengan ilmu rumahtangga yang bahagia. Semoga dengan persediaan yang anda lakukan sekarang, akan dapat membantu anda merealisasikan impian anda untuk membina sebuah kehidupan rumahtangga yang bahagia hingga ke syurga!


Yang Benar,

Ahmad Muzani Abdul Jalil &
Mohd Razif Ibrahim

Penulis Ebook "Tips Rumahtangga"
www.tipsrumahtangga.com

P/s – Perlu anda ingat, menempuh alam rumahtangga tanpa persediaan yang mantap, boleh menyebabkan rumahtangga yang bakal anda bina kelak berisiko tinggi dan kurang membahagiakan. Alam rumahtangga adalah sangat berbeza dengan alam bujang. Oleh itu, ilmu yang betul dan lengkap untuk menempuhinya, perlulah dimiliki. Ebook ini akan membantu anda mendapatkan ilmu tersebut!

P/p/s - Kebahagian di dalam rumahtangga bukanlah sesuatu yang boleh hadir dengan sendirinya, ianya perlu dicari dan diusahakan dengan berpandukan ilmu yang tepat. Insyallah, ebook ini akan memberikan anda panduan dan ilmu yang tepat untuk perkara tersebut. Jadi, dapatkanlah ebook ini sekarang!


Diterbitkan dan diedarkan Oleh:
Shuth Network Sdn. Bhd.
No 23-1, Jalan 9/9C, Bandar Baru Bangi, 43650 Selangor.
Tel : 012-3655625

Komen Facebook
0 Berikan komen anda

Post a Comment

abam ming. Powered by Blogger.