Widgets

Terengganu Bike Week Akan Dianjurkan Pada Mac 2013

Persatuan Permotoran Terengganu (PPT) akan menganjurkan ‘Terengganu Bike Week 2013’ (TBW 2013) bertempat di Dataran Taman Awam Batu Burok, selama dua hari bermula 1 Mac ini.

Presidennya, Tengku Sri Temenggong Raja, Dato’ Seri Tengku Baharuddin, berkata Menteri Besar, Dato’ Seri Ahmad Said dijangka menyempurnakan majlis perasmian perhimpunan motosikal berkuasa tinggi yang mendapat kerjasama sepenuhnya daripada kerajaan negeri itu.
“Penganjuran TBW 2013 yang memasuki edisi kedua, dijangka akan menghimpunkan seramai 2,000 peminat dan pemilik motosikal berkuasa tinggi dari seluruh negara termasuk Thailand dan Singapura.
“Selain menggalakkan aktiviti pelancongan di kalangan penunggang motosikal berkuasa tinggi, ia juga bertujuan memperkenalkan Terengganu sebagai sebuah destinasi pelancongan menarik,” ujarnya.
Katanya, satu majlis sidang media akan diadakan pada 28 Januari, jam 8 malam bertempat di Permai Hotel, Kuala Terengganu bagi mengulas lanjut program dan aktiviti yang bakal dilaksanakan sepanjang penganjuran TBW 2013 kali ini.

Diharap dengan adanya program seperti ini akan merancakkan lagi Kalendar Pelancongan Negeri selaras dengan Tahun Melawat Terengganu 2013 (TMT2013).
Komen Facebook
0 Berikan komen anda
abam ming. Powered by Blogger.